English
      
Calendar Ažurirano: 28.09.2009
Vesti > Suočavanje sa izazovima organizovanog kriminala i teških krivičnih dela na zapadnom Balkanu

Suočavanje sa izazovima organizovanog kriminala i teških krivičnih dela na zapadnom Balkanu

Ministarstvo pravde Republike Srbije, yajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Republičkim javnim tužilaštvom organizuje 28. i 29. semptembra 2009. godine regionalnu ministarsku konferenciju “Suočavanje sa izazovima organizovanog kriminala i teških krivičnih dela na zapadnom Balkanu ”. Konferencija ima za cilj jačanje regionalne i transnacionalne saradnje u oblasti pravosuđa i unutrašnjih poslova. Konferenciju pomažu MDTF-JSS i nekoliko drugih razvojnih partnera.

Ova konferencija će obezbediti forum za ministre pravde, ministre unutrašnjih poslova i javne tužioce iz zemalja zapadnog Balkana i iz nekoliko zemalja EU kao i razmenu iskustava i dobre prakse u borbi protiv organizovanog kriminala. Poseban akcenat će biti na međuinstitucionalnoj i transnacionalnoj saradnji s obzirom da je zajednička akcija u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala preduslov za pristupanje zemalja Evropskoj uniji.

Na konferenciji će se razgovarati o iskustvima zemalja članica EU u borbi protiv organizovanog kriminala kao i o pojedinačnim iskustvima stečenim na zapadnom Balkanu. Od velikog je značaja učešće vladinih predstavnika iz svih zemalja zapadnog Balkana kako bi se identifikovala dobra praksa i izazovi sa kojima se region suočava u borbi protiv organizovanog krimminala.

Konferencija će obezbediti i platformu za bilateralne kontakte među organima i doprineće postojećoj saradnji. Posebna pažnja će se posvetiti i ulozi tužilaštava u borbi protiv organizovanog kriminala kao i razmeni iskustava u oblasti međunarodne pravne pomoći.

Za više informacija u vezi sa konferencijom molimo kontaktirajte Sekretarijat konferencije:  

Sekretarijat konferencije
Ministarstvo unutrašnjih poslova
Tel./fax: +381 11 3008 220
Е-mаil: conference2009@mup.gov.rs