English
      
Calendar Ažurirano: 07.07.2009
Vesti > Drugi sastanak Partnerskog foruma za sektor pravde

Drugi sastanak Partnerskog foruma za sektor pravde

Drugi sastanak Partnerskog foruma za sektor pravde održan je u utorak, 7. jula 2009. godine u prostorijama Pravosudnog centra (PCS). Ministarstvo pravde Republike Srbije bilo je u ulozi domaćina i rukovodilo je sastankom kome su prisustvovali ključni akteri iz srpskog sektora pravde.

Shodno rasporedu aktivnosti tog sastanka u planu je bilo da se razgovara o zadacima Partnerskog foruma i da se isti finalizuju, kao i da se razmene stavovi i mišljenja partnera o Godišnjem izveštaju Ministarstva pravde (koji pokriva period od jula 2008. do juna 2009. godine) i prioritetnim oblastima Ministarstva za period 2009-2010.

Visoki zvaničnici koji su prisustvovali sastanku upoznali su partnere sa najnovijim dešavanjima vezanim za vladinu agendu reforme sektora pravde i naglasili su značaj Partnerskog foruma kao jednog inkluzivnog, otvorenog i konsultativnog foruma za strateški dijalog o stanju i pravcu procesa reforme sektora pravde u Srbiji. Ministarstvo pravde pozvalo je na veće učešće i širu podršku refromskim naporima vlade. Zvaničnici Ministarstva su naglasili i ulogu međunarodnih činioca u tom procesu, u podršci Srbiji kako bi mogla lakše da ispuni svoje međunarodne obaveze.